Ha csak most kezd megismerkedni ezzel a kezeléssel, akkor érdemes néhány alapvető ismeretet szerezni a hajápolásról. Először meg kell állapítani a haj típusát együtt a porozitással. Továbbá, meg kell állapítani, hogy az adott olaj olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami helyreállítja a haj jó állapotát.

Nincs is jobb kezelés az olajozásnál. Úgy hiszik, hogy a kozmetikai olajok és akár egyes főző olajok is jobbak, mint a táplálék kiegészítők, hajmaszkok, samponok és egyéb kozmetikumok. Tehát az olajozás alatt olajat teszünk a hajra és fejbőrre. Az olaj mennyiségét az szabja meg, hogy milyen szögben állnak a kutikulák. Továbbá van még néhány tényező, amit figyelembe kell venni: fejbőr típusa, a tény, hogy máskor is alkalmazva volt az olaj és a felhasznált kozmetikum. Melyek az olajozás előnyei? Ez a fajta kezelés határozottan meggátolja a hajszálak töredezését, a göndörödést, kihullást és őszülést. Ami szintén fontos, hogy a haj ragyogóan csillog. A haj sokkal simább és csökken a faggyúmirigy termelés. A legtöbb esetben, az olaj küzd a korpa kiküszöbölése ellen.

Valójában nincs nagy különbség, hogy az olajat vizes (hajmosás után) vagy száraz hajra (hajmosás előtt) alkalmazzák. Mégis, ha hajmosás után használjuk, akkor csak kis mennyiséget érdemes felvinni. Különben, a haj zsíros lesz. Érdemes kiemelni, hogy a hajvégekre több olajt kell bedörzsölni, mert szárazabbak, mint a többi hajrész. Ha valaki hajmosás előtt jobban szereti, akkor nagyobb mennyiségben is alkalmazhat. Végülis, minél több olaj, annál jobb. Úgy is ki lesz mosva samponnal.

Melyek az olajozás alapvető szabályai? Kezdjük el azzal, hogy egyes olajoknak szilárdabb formájuk van és gyertyákra emlékeztet. Ha szeretné, hogy az olaj rugalmasabb legyen, akkor melegítsük fel a tenyerünkben. Jegyezzük meg, hogy az olajat nem ajánlatod felforralni. Amikor az olaj készen áll a használatra, osszuk fel kisebb mennyiségekre és fedjük be a hajszálakat. A módszernek köszönhetően minden hajszálat egyenletesen bevonjuk, illetve a használat is gyorsabb és könnyebb. Ne alkalmazzunk túl sok olajt. Ha úgy dönt, hogy a haj több természetes olajt igényel, akkor nyugodtan vigyen fel több adagot. Ráadásul javasolt a folyamat során masszázst végrehajtani. Elegendő ujjbegyekkel megnyomkodni a fejbőrt, picit erősebben, mint hajmosáskor. Ezek a mozdulatok relaxálnak, serkentik a vérkeringést és gyorsítja a haj növekedését. Az olaj akár 24 órán keresztül is rajtahagyható. Próbálja a rendszeres olajozást, legalább egyszer hetente. A haj imádni fogja!